Neimantas Jocius

Rubrika #Me ir mūsų talentingasis Neimantas Jocius!

*Kaip atradai savanorystę?💙🖐*
Savanorystės atradimas iš tiesų man buvo keistas. Mokykloj staiga išpopuliarėjo Jonavos Sporto Savanoriai ir visi jungėsi prie jų. Tuo metu galvojau, kad niekados neprisijungsiu prie šios organizacijos. Deja, noras pabandyti mane nugalėjo ir po pirmo renginio šią organizaciją pamilau. Tą pirmąją dieną teko susibendrauti su daug naujų žmonių ir praplėsti draugų ratą.

*Kaip įsivaizduoji save po metų?☝*
Po metų įsivaizduoju, kad vis dar būsiu aktyvus savanoris ir tikriausiai, kad studijuosiu KTU Informacinių Sistemų studijose.

*Kada susidomėjai fotografija, filmukų montavimu? Ar tai hobis, ar ateities profesija?📸📷🎬*
Fotografija atėjo į mano galvą daug anksčiau, prieš 3 metus, o filmavimas, tikriausiai tik prieš pusantrų. Tačiau dabar daugiau dėmesio skiriu filmavimui, nes tai man labiau patinka daryti. Pagrindinis šių metų tikslas Granatos Live ’18.

*Kaip sekasi sutarti su sese (tiek organizacijoje, tiek už jos ribų)?😀 *

Su sese sutariam gan gerai, bet galėtumėme sutarti ir geriau. Broliška ir seseriška meilė. O organizacijoje, tai praktiškai nesimatome, nes kaip jau minėjo, man patinka dalyvauti sudėtingesniuose renginiuose.

*Ką ant Tavo sienos veikia Kempiniukas Plačiakelnis?🕵‍*
Deja kempiniuko jau nebeliko, bet tai buvo vaikystės piešinys ant sienos. Ko gero 2x1m dydžio kempiniuko serialo pagrindinių veikėjų portretas, kurį kartu su sese nupiešėm vaikystėje.

*Ar tiesa, kad vaikystėje mėgdavai laipioti į stulpus, ypač parduotuvėse?🤣😮*
Apie stulpus parduotuvėje nesu girdėjęs, bet kad laipiojimo asas po medžius ir kitas vietas tai tikrai buvau. Kieme nebuvo medžio į kurį nebūčiau įlipęs.

*Kaip atradai programavimą? Kodėl būtent ši sritis?💻🖥*
Kartais gyvenime atsitinka labai keistų dalykų. Dar tą pačią dieną prisimenu, kai pradėjau tuo domėtis. Sėdėjau internete, nuobodžiavau ir staiga išlindo reklama su svetainės kūrimo kursais. Mane tai labai sudomino, nors ten ir mokė pagrindų, bet aš į tai labai įsitraukiau ir iki šiol tai darau. O kodėl būtent tai? Nes jaučiu, kad tai darant man niekados neatsibos ši veikla. Ir ši sritis neturi ribų.

*Vienas pirmųjų iš savanorių susiradai darbą. Kaip tai pavyko?⌨🖱🖨*
Tereikėjo tik save priversti išeiti iš komforto zonos. Turėjau įrodyti, kad būtent aš pajėgus padaryti įvairius darbus šioje srityje. Projektas po projekto ir dabar sėkmingai dirbu savo išsvajotame darbe.